Recept: Een gezond en stevig ontbijt; havermoutpap

havermout

Een gezond en stevig ontbijt voor een goed begin van de dag; havermoutpap (oatmeal).

Havermout is een volkoren graanproduct. Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en verlaagt het cholesterolgehalte. Doordat havermout complexe koolhydraten zijn met veel vezels geven zij een verzadigd gevoel, je zit dus langer vol. Verder bevat havermout veel eiwitten, vitamines en mineralen. Kortom, een super goede kickstart voor de dag.

Hoe bereid je havermout? Hieronder volgt een lekker recept, het kan natuurlijk op nog vele andere manieren. Experimenteer daarom met wat het beste bij jouw smaak past.

Voedingswaarde met water:
395 calorieën
29 gram eiwit
54 gram koolhydraten
5 gram vet

Voedingswaarde met halfvolle melk:
515 calorieën
38 gram eiwit
66 gram koolhydraten
8 gram vet

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram havermout
  • één schep whey proteïne (30 gram)
  • 50 gram blauwe bessen
  • halve banaan
  • 250 ml water of halfvolle melk
  • kaneel

Bereidingswijze:

Breng het water of melk aan de kook en voeg de 50 gram havermout toe. Blijf goed roeren om aanbakken te voorkomen. Laat het zachtjes 2 a 3 minuten doorpruttelen. Als het bijna klaar is voeg je de whey proteïne en kaneel toe en roer je dit er even doorheen. Garneer de havermout vervolgens met de blauwe bessen, de halve banaan en geniet.

Deel deze post

Lees ook